FAQ

Hvordan fungerer QR koderne?

QR koder genereret via Codes2Nature platformen linker til indhold, som underviseren på forhånd har forberedt. Det typiske indhold vil være tekst, billeder eller videoer, som bruges til at supplere undervisningen. QR koden kan genbruges, da koblingen til indhold er bestandig.

Hvem leverer indholdet?

Codes2Nature er brugerdrevet. Det vil sige, at brugerne selv er ansvarlige for det indhold, som skal vises. Alle emner vil som standard være offentligt tilgængelige og alle kan dermed drage nytte af hinandens indlæg. For at oprette og vedligeholde indlæg skal du være oprettet som redaktør på Codes2Nature.

Dataforbrug

For at vise indholdet på elevernes mobile enheder hentes data fra internettet. Derfor bør man være opmærksom på, at brug af systemet kan medføre en meromkostning i mobilabonnementet afhængigt af abonnementstype.

Hvilke enheder kan anvendes?

De fleste telefoner og tablets med indbygget kamera kan scanne og konvertere QR koder til indhold på internettet, hvis der er installeret en scanner. Den bedste oplevelse får man på nyere telefoner med større displays. Dog kan ældre modeller også vise indholdet, da platformen automatisk tilpasser indholdet til enhedens display.
Du kan downloade QR stregkodelæsere fra Apples App-Store eller Google Play (tidligere Android Market).

Til almindelige kameratelefoner anbefaler vi:

ScanLife (eller send en SMS med teksten SCAN til 1220)
I-nigma Reader

På hjemmesiden http://www.mobile-barcodes.com/qr-code-software/ (engelsk) kan du se, hvilket scannerprogram, der virker på din telefon.

Jeg kan ikke få QR scanner programmet til at virke

På ældre telefoner skal du muligvis give programmet rettigheder til at benytte multimedier/kameraet, inden det startes op. Dette gøres typisk ved at gå ind i telefonens menu, vælge filhåndtering og derefter gå til mappen, hvor programmet blev installeret (Ofte ligger det på hukommelseskortet under programmer). Her vil der være mulighed for at sætte tilladelser for programmet. Processen skal kun gøres en enkelt gang.